Arsuri solare
Arsurile solare sunt leziuni ale pielii cauzate de expunerea excesiva la razele ultraviolete (ale soarelui sau la alte surse de radiatii UV, cum ar fi cabinele de bronzare. Arsurile solare se clasifica in functie de gradul lor de gravitate, care variaza de la arsuri minore (de gradul I), care afecteaza doar stratul superior al pielii, la arsuri severe (de gradul III), care afecteaza tesuturile subcutanate si pot pune viata in pericol.
Simptomele arsurilor solare variaza in functie de gradul arsurii si pot include durere, roseata, umflare, blistere, si piele neagra sau arsa. Arsura solara poate duce la aparitia cancerului de piele si poate accelera procesul de imbatranire.
Pot trata arsurile solare medicul dermatolog sau un pediatru. El va determina gradul de gravitate a arsurilor solare si va face recomandarile necesare. Printre aceste recomandari pot fi: evitarea expunerii excesive la soare, folosirea unei creme cu fotoprotectie, precum si alte proceduri invazive, specifice arsurilor grave.